Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Άλωσε το ΣΕΦ και προχωράει για τη κούπα ο Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-70

“Άλωσε” το ΣΕΦ κι έφυγε για τον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός!
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος. Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και ξανά εκείνη που πανηγυρίζουν την πρόκριση είναι οι “πράσινοι” που έριξαν στο καναβάτσο τους “ερυθρόλευκους” με 64-70.

ΠΑΟΚ, Άρης, Φάρος Κερατσινίου και…; Ακόμα ένα εισιτήριο έψαχνε τον κάτοχο του, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τετράδα του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας κι αυτό κρίθηκε στο ΣΕΦ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό δίχως τη βοήθεια του κόσμου του. Το ματς ήταν ντέρμπι στις τρεις πρώτες περιόδους, ωστόσο στην 4η υπήρχε μόνο μία ομάδα στο παρκέ κι αυτή φορούσε πράσινα! Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ το ταξίδι της ομάδας του Πειραιά ολοκληρώθηκε -όπως και πέρυσι- στην προημιτελική φάση.
Το ματς
Το ξεκίνημα του ματς ήταν αρκετά νευρικό. Το… άγχος ενός ντέρμπι και το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ματς των δύο αντιπάλων για φέτος ήταν στοιχεία που δεν βοήθησαν να δούμεκαλό μπάσκετ στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα και με 5 πόντους του Πρίντεζη βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 8-4 στο 4′. Ο Παναθηναϊκός, όμως, απάντησε 8-9 στο 7′, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 14-12 υπέρ των γηπεδούχων.

Το κακό θέαμα κυριάρχησε και στη δεύτερη περίοδο, με τις άμυνες να βάζουν πολύ δύσκολα στις επιθέσεις. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν ένα προβάδισμα στο 13′ (18- 14), ωστόσο το “Τριφύλλι” απάντησε άμεσα (18-18 στο 15′) και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Διαμαντίδη (18-21 στο 16′). Τελικά οι δύο αντίπαλοι πήγαν στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο 26-26. Απόλυτη ισορροπία.
Στο ίδιο έργο θεατές και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Βολές εκατέρωθεν, σκληρές άμυνες και το σκορ στο 31-30 (22′). Στη συνέχεια, όμως, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έφτασε πρώτος στο bonus και κατάφερε να πάρει διαφορά 5 πόντων (33-38 & 35-40). Ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο ότι θα επιστρέψει κι έτσι έγινε, με το σκορ στο 30′ να είναι 44-44 έπειτα από τρίποντο… at the buzzer του Αγραβάνη. Απόλυτη ισορροπία… ξανά!

Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παρκέ, δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να σκοράρει για 3 αγωνιστικά λεπτά και με τρίποντο του Γιάκοβιτς το σκορ έγινε 44-52 (33′)! Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί! Με τρίποντο του Φελντέιν ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 10 πόντους 44-55, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σάσα Πάβλοβιτς που μ’ ένα κάρφωμα κι ακόμα ένα καλάθι έκανε το 44-59! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν (51-61 με κάρφωμα του Στρόμπερι στο 38′ & 58-64 με κάρφωμα του Πρίντεζη 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε) αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει κι ο Παναθηναϊκός με σωστή διαχείριση πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη-πρόκριση!
MVP: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού φόρτωσε την άμυνα του Ολυμπιακού με φάουλ -συνολικά είχε 9 κερδισμένα- κι εν τέλει ολοκλήρωσε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς έχοντας πετύχει 16 πόντους. Αποκτήθηκε ο Νικ Καλάθης, αλλά ο 3D είναι… σταθερή αξία!
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έδωσε το σκορ που θα περίμενε η ομάδα του. Κι αναφερόμαστε στο σκορ γιατί στον τομέα της δημιουργίας δεν παίρνει άσχημο βαθμό με 5 ασίστ. Ωστόσο, όταν ο Σπανούλης έχει 2 πό ντους με 0/5 τρίποντα, τότε ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα, όπως αποδεί στο
το παρκέ.

ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο. Το σκορ στο 30′ ήταν 44-44 κι 6 αγωνιστικά λεπτά αργότερα οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 15 πόντους (44-59)! Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα κι αναμενόμενα γνώρισε την ήττα.
Του Φάνη Παναγιώτου
(via) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου